Saturday, 13 August 2011

Sabtu di rumah - 13 Ramadhan 1432





Tips untuk khatam Quran sekali sebulan:

selepas setiap solat fardhu, baca 4.5 ms.
So, 30 hari ×  5 kali solat fardhu ×  4.5 ms = 604 ms




Kalau perempuan pulak, in period mungkin biasanya 7-8 hari. Jadi,




(30-8) hari × 5 kali solat fardu = 110
604ms ÷ 110 = 5.5 ms selepas setiap solat fardhu.




Hari nie hari ke-13 berpuasa ramadhan bagi umat Islam. Adik ajak buat kuih-muih dan kek cheese blueberry,  bermula hari nie. Mm... No problem. Let's go!


Menunggu 1 jurnal untuk diterima atau ditolak. Jurnal ni adalah jurnal yang terakhir bagi projek master saya. Rasanya, dah tak dapat nak keluarkan jurnal daripada tesis master saya, sebab tesis saya simple je. Tak banyak topik dibincangkan melainkan kinetic modelling and its simulation. Dah buat model, test sikit daripada setiap sudut dan inci, bandingkan dengan realiti, bandingkan dengan model orang lain. Semoga berbaloi untuk kegunaan orang lain dan penyelidik seterusnya.


Editor Bioresource Technology, silalah terima jurnal itu............ Please, please, please.......... Huhuh.. Mungkin dalam masa seminggu atau sebulan atau lebih lama lagi baru dapat keputusan daripada pihak mereka. Sabar dulu..




p/s: Diharap dengan aktiviti dalam bulan ramadhan kali ni, disiplin diri dapat diperbaiki lagi...







3 comments:

アヌムちゃん said...

aaa bestnya dh siap2 calculate..tula x disiplin nk bca 5.5ms setiap kali tu..sobsob..aa amboihh rancak buat kuih ye..pos ke fukui sikit nnt.heeee^^

Akak said...

disarankan juga utk ibu2 mengandung...

Hannah said...

anum: kuih baru buat trial-and-error... :p calculate awl2 sebab nk kejar target.

akak: yeah, setuju..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...