Wednesday, 7 September 2011

Back to School?









'Err... Back to the Future?'


Merepek di waktu pagi.



Check email. Eh, eh. Supervisor email motivasi pada waktu pagilah.
Jarang dapat nie.
Alhamdulillah...



Bukak email tu, baca-baca. Oh, sedihnya. Hidup saya tak sebaik ini.


I'm starting from zero now.
Tak mengapa. Jangan pernah berputus asa dengan hidup. Tak mau sedih-sedih.
Mulakan hari ini dengan senyuman.
Jia you!!! (suka perkataan ni.. ;))


Aktitivi sekarang: sedang tunggu download file tesis seseorang untuk complete. Kakak nie mintak tolong betulkan format tesisnya. Yang lain ok saja, cuma part references yang rumit sikit sebab tak tau tu jurnal ke dari buku ke, atau konferens?



..........................................




Esok atau lusa mungkin mendaftar kembali di Sekolah Pengajian Siswazah sebagai pelajar PhD. Tapi kena tunggu surat senat master keluar iaitu ESOK. Harap-harap esok dapat pagi-pagi lagi. Aminnnnn....


Saya memilih untuk belajar di universiti tempatan dan universiti yang sama. Sebab:


  • Antara universiti yang ada sumber penyelidikan terbaik di Malaysia. Sila jelajah perpustakaan (terutama di bahagian koleksi tesis/jurnal di uiversiti-universiti awam untuk penjelasan lebih lanjut).

  • Sambung penyelidikan sebelum ni. Ohh... Minat? Mm.. Fikir ni. Ilmu kat dunia ni tak semua orang dapat (apatah lagi ilmu tentang akhirat) hargainya. Jadi, saya nak hargai peluang yang ada ni, agar bermanfaat untuk orang lain dan diri sendiri. 

  • Penyelia projek. Tak serik-serik? Tidak. Malah saya bersyukur pada Tuhan sebab berpeluang lagi sambung belajar bawah penyeliaan beliau.


 Di universiti mana? Susah pastilah di UPM...




Click to join UPM bloggers community..





2 comments:

アヌム ちゃん said...

wahh dah habis eh master..congratessss..best nya dh nk smbg phd.all da best to u^^

Hannah said...

thanks, anum....:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...