Thursday, 9 June 2011

PUJI ATAU KRITIKLAH ENTRI KU INI

Salam,

Ben Ashaari - Blogger Celebrity-

Abg Ben Ashaari ('Abang'? Eiihh... Bukan abang kandung, abang angkut, dan sebagainya... sebagai tanda menghormati k. .. dan confirm saya lebih muda dari dia. Hehe..) ada buat segmen tentang PUJI DAN KRITIKLAH ENTRIKU INI. Tak lebih daripada 100 patah perkataan? Ok, Bermula dari sekarang!

Jammed up.


Optimis vs Pesimis. Pilihan di tangan anda.

Pesimis (berfikiran negatif), ketika stuck dalam kesesakan lalulintas: 
"Whaaaaaaaaaat?? Jalan jem pulak dah.. Habis lah lewat pergi kerja, tak sukanya terperangkap dalam jem..." *marah ^&%@&%, *aura negatif tersebar seluruh badan, *rosak mood...

Jika anda memilih untuk jadi optimis (berfikiran positif):

"Ok... jalan jem. Nak potong line? Hahaha.. Tak boleh, salah tu. Ikut je peraturan walaupun nampak orang lain guna cara kotor... Bersabar, pasti ada jalan keluar. Ada orang lagi besar masalahnya." *aura positif tersebar seluruh badan, *semangat bertambah.

Jadi, jangan mudah berfikiran negatif ketika melayari dunia blog. Jadikan masalah yang dihadapi tu sebagai batu loncatan dalam arena penulisan blog...



-tamat-

cenderahati daripada Hannah: Never Give Up!


p/s:
Optimis: harapan dan keyakinan yang tinggi tentang masa depan atau kejayaan dalam sesuatu perkara.

Pesimis: kepercayaan bahawa dunia ini adalah seteruk yang dapat dibayangkan atau percaya keburukan pasti akan mengatasi kebaikan.


10 comments:

♥ Frau Reen ♥ said...

hai new blogger..rin pun br juge..btw,ur entry sgt best..jom komen kt rin juge..n folow taw..

http://clickheartyamereen.blogspot.com/2011/06/puji-atau-kritiklah-entri-ku-ini.html

rin da folow u

shopping2u said...

dtg sini pulak..


jgn lupa kembali..

http://www.my-shopping2u.com/

Hanis MY said...

BW sini...nice to meet u...
p/s: totally agree with u....

アヌム ちゃん said...

Salan kenal :)

Selamat berblog~

Hannah said...

Rin, thanks..sudah follow. :)

shopping2u, nice to meet u too. ;)

Hanis MY, my pleasure to meet u here...

アヌム ちゃん, salam kenal juge.. Thank you.

Azzah said...

salam..hepi blogging..:)

cik Ida said...

nice entry dear.. pesimis VS optimis.. :)

Hannah said...

Azzah, w'salam...

Cik Ida, hihi thanks...

Hamba Ilahi said...

mari belajar berblog di sini:
http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/06/teknik-menarik-pembaca-ke-blog.html
maklumkan di artikel saya kalau dah follow. nanti saya follow semula

Hannah said...

@Hamba Ilahi, tak nampak button follower. xpe, saya letak link nie dulu dalam blog list..
Thanks for your article. Dah baca.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...